Wie zijn wij?


Pulze is een echte vereniging waarin elk lid wordt uitgenodigd mee te denken over de muzikale koers en waarin ieders stem telt.
Zo hebben we ons eigen bestuur en verscheidene commissies, zoals een repertoirecommissie en een kledingcommissie.

De gezamenlijke harmonie en groove vinden, kan volgens Pulze echter niet zonder vriendschap. Borrels, uitjes en repetitie-weekenden zorgen ervoor dat er oog is voor elkaar zowel binnen als buiten de repetities. Pulze is er voor en door haar leden. Leer ons hieronder kennen!

Mareille

Ik was al langere tijd op zoek naar een plek waar ik kon zingen toen Pulze op mijn pad kwam: moderne nummers a-capella en close harmony zingen met een leuke groep. Beter kan niet! Naast zingen ben ik dol op (berg)wandelen, goede (en soms ook slechte) films en series kijken en met familie of vrienden op stap gaan. Verder ben ik afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen.

Tirza

Toen ik aan mijn studie in Amsterdam begon merkte ik dat mijn passie voor zang steeds meer naar de achtergrond kroop. Gelukkig vond ik toen Pulze, waar iedereen net zo graag zingt als ik! Zo word ik elke donderdag weer muzikaal gemotiveerd en uitgedaagd tijdens de repetitie. De rest van de week vermaak ik mijn huisgenoten door mijn partijen eindeloos door het huis te laten klinken.

Loïs

Zingen en muziek zijn altijd een grote passie van mij geweest. Na een aantal jaar zang- en pianoles was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. En nu zing ik dus bij Pulze als mezzo! Ik kijk ernaar uit om met deze gezellige groep mensen mijn stem verder te ontwikkelen. Ook doen we veel met ritmes en maken we mooie grooves en harmonieën, wat ik erg leuk vind om te leren.

Rebecca

Afke

Ik ben 23 jaar en net afgestudeerd. Ik hou van theater en van lekker koken en eten. Ik zing al meer dan vier jaar bij Pulze, omdat ik heel erg geniet van samen harmonieën in coole arrangementen zingen, en van de gezelligheid natuurlijk!

Maartje

Ik zing met veel plezier als alt bij Pulze. Ik geniet er elke keer weer van als onze ingestudeerde partijen samen komen en er harmonieën ontstaan. Mijn favoriete Pulze-activiteit is het jaarlijkse repetitieweekend: een heel weekend samen zingen!

Emma-Rose

My name is Emma-Rose and I’m South African. I moved to Amsterdam to pursue my Bachelors at the UvA. In South Africa, I grew up incorporating music in all aspects of my life and I am so excited to continue doing that through singing with Pulze and sharing my love for music with the vocal group. 

Rianne

Zingen bij Pulze is voor mij zowel ontspannend als uitdagend. Naast dat het super gezellig is, is iedereen gemotiveerd om elke keer weer iets moois neer te zetten. De rest van de week houd ik mij bezig met mijn master in Culturele Analyse aan de UvA.

Janna

Toen ik elf was hoorde ik voor het eerst mensen meerstemmig zingen. Ik vond het magisch! Sindsdien zing ik graag samen met vriendinnen. Zingen bij Pulze geeft mij de gelegenheid de passie voor samenzang te delen met leuke mensen, waar ik veel voldoening uit haal.

Miriam

Als kind zong ik de hele dag door en tijdens mijn studie heb ik de draad weer opgepakt met het zingen in een koor. Samen zingen maakt me heel vrolijk! Vooral het improviseren tijdens een circle song vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast werk ik als onderwijskundige in het mbo.

Ide

Toen ik klein was maakte mijn moeder mij wijs dat dieren mij konden verstaan als ik voor ze zong. Bleek niet waar, maar ik had de smaak te pakken gekregen. Verschillende koren, een koorschool, bandjes en veel zanglessen. Toen ik ging studenten bleven alleen mijn jazz zanglessen over. Toch miste ik iets. Dit is een hele fijne groep en het is heerlijk om samen, met en van elkaar te genieten.

Caroline

I moved from Germany to Amsterdam for an exchange and knew that I also wanted to use this opportunity to get more involved in pop choir singing. Since being a teenager I have had singing lessons in classical music and jazz but always liked the joy that comes through singing together with others. With Pulze I can share my passion for creating beautiful music together with other wonderful people that enjoy singing just as much as I do.

Hiske

Ik studeer aan de UvA en doe daar een master in performance-onderzoek en een master in internationale dramaturgie. In mijn vrije tijd bezoek ik graag voorstellingen, concerten, werk ik in de horeca bij de Nationale Opera en Ballet en ga ik graag op stedentripjes. Het wordt nu mijn vierde jaar bij Pulze als mezzosopraan. Ik vind het heerlijk om elke week samen te zingen en blijf dat graag nog lang doen!

Daphne

Sinds 2019 zing ik bij Pulze, als alt of mezzo. Toen studeerde ik nog, maar ik werk inmiddels als NT2 docent. Ik geniet enorm van zingen bij Pulze, we creëren samen mooie harmonieën en vette grooves. Door de repetities werk ik aan mijn eigen muzikaliteit en blijf ik mijn grenzen opzoeken. Plezier hebben en iets tofs neerzetten, daar ga ik voor!

Nena

Vanaf jongs af aan geeft zingen me energie, het is voor mij een manier om me te kunnen uiten. Naast werken wilde ik weer graag bezig zijn met wat me gelukkig maakt: mensen en zingen. Pulze is een perfecte combinatie door te zingen in harmonie met een leuke groep mensen!

Vera

Al vanaf dat ik klein ben zing ik bij verschillende koren en nu is daar Pulze bij gekomen! Wat ik zo leuk vind aan deze groep is dat ik elke week wordt uitgedaagd en uitgenodigd om mezelf meer te ontwikkelen, om nóg. beter naar de anderen te luisteren, en om ritmisch sterker te worden. Naast mijn werk als logopediste studeer ik ook om docent Nederlandse Gebarentaal te worden. Een druk bestaan dus, maar het zingen bij Pulze geeft me precies een stukje ontspanning (al is het dus heel hard werken).

Esther

Ik studeer Gezondheidswetenschappen aan de VU. Het is alweer 2 jaar geleden dat ik bij Pulze ben komen zingen, wat ik iedere week met plezier doe. Het samen muziek maken geeft mij onwijs veel energie waardoor ik altijd fluitend op de fiets weer naar huis ga.

Judith

Ik ben één van de alten van Pulze! Zingen maakt me vrolijk en ontspannen, en ik vind het heel leuk om dit met een groep te doen die dit ook zo ervaart! Hiernaast studeer ik psychologie en werk ik als docent/trainer.

Onze dirigent

Mark Hilgenkamp is de dirigent van Pulze.
Hij rondde in 2014 de opleiding Dirigent Licht Vocaal af, waarna hij zich verder heeft gespecialiseerd in het dirigeren van verschillende a-capella vocal groups en popkoren. Inmiddels heeft hij ook de masteropleiding Vocal Leadership aan de Royal Academy of Music in Aalborg voltooid. Mark weet het maximale uit Pulze te halen door zijn ervaring te combineren met de input uit de groep. Hij vindt alle ideeën belangrijk en geeft iedereen de kans om mee te denken in de repertoirekeuze. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van de leden. Dit doet hij aan de hand van de intelligent choir methode. Solmisatie, rythm & groove en circle singing staan hierin centraal. Mark zoekt naar de beste manier om Pulze te kunnen helpen, reflecteert hierop en maakt zelfs arrangementen op maat.