Wie zijn wij?


Pulze is een echte vereniging waarin elk lid wordt uitgenodigd mee te denken over de muzikale koers en waarin ieders stem telt.
Zo hebben we ons eigen bestuur en verscheidene commissies, zoals een repertoirecommissie en een kledingcommissie.

De gezamenlijke harmonie en groove vinden, kan volgens Pulze echter niet zonder vriendschap. Borrels, uitjes en repetitie-weekenden zorgen ervoor dat er oog is voor elkaar zowel binnen als buiten de repetities. Pulze is er voor en door haar leden. Leer ons hieronder kennen!

Lara

Mijn naam is Lara en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Amsterdam en studeer rechten en Engels aan de UvA en in Leiden. Daarnaast ben ik dol op muziek en zing ik al mijn hele leven! 

Ik vind Pulze heel erg leuk, omdat het fantastisch is om samen mooie muziek te maken, maar ook omdat iedereen echt zijn best doet om het zo goed mogelijk te laten klinken. Daarnaast is het natuurlijk ook supergezellig!

Hiske

Ik studeer aan de UvA en doe daar een master in performance-onderzoek en een master in internationale dramaturgie. In mijn vrije tijd bezoek ik graag voorstellingen, concerten, werk ik in de horeca bij de Nationale Opera en Ballet en ga ik graag op stedentripjes. Het wordt nu mijn vierde jaar bij Pulze als mezzosopraan. Ik vind het heerlijk om elke week samen te zingen en blijf dat graag nog lang doen!

Maartje

Ik zing met veel plezier als alt bij Pulze. Ik geniet er elke keer weer van als onze ingestudeerde partijen samen komen en er harmonieën ontstaan. Mijn favoriete Pulze-activiteit is het jaarlijkse repetitieweekend: een heel weekend samen zingen!

Marij

Ik ben Marij, 24 jaar, en dit jaar mijn master Forensische Gezinspedaogiek aan het afronden. Ik kom uit Gouda, maar woon sinds vijf jaar in Amsterdam en heb een heel gezellig huis met zes andere meiden (kippenhok). Al van kleins af aan was er bij ons thuis blokfluit, dwarsfluit, piano en gitaarmuziek te horen en zongen we ontzettend veel liedjes (ik zat op een Vrije School). Later deed ik altijd mee aan de muziekavonden, en zong ik met vriendinnen in de pauze in het kelderhok. Voor mijn eindproject muziek heb ik zelf een a capella stuk in elkaar gezet. Ik heb altijd heel erg genoten van meerstemmig en harmonisch zingen met een leuke groep mensen. Precies wat ik bij Pulze heb gevonden! Ik kijk heel erg uit naar het komende jaar! 🙂

Loïs

Zingen en muziek zijn altijd een grote passie van mij geweest. Na een aantal jaar zang- en pianoles was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. En nu zing ik dus bij Pulze als mezzo! Ik kijk ernaar uit om met deze gezellige groep mensen mijn stem verder te ontwikkelen. Ook doen we veel met ritmes en maken we mooie grooves en harmonieën, wat ik erg leuk vind om te leren.

Judith

Ik ben één van de alten van Pulze! Zingen maakt me vrolijk en ontspannen, en ik vind het heel leuk om dit met een groep te doen die dit ook zo ervaart! Hiernaast studeer ik psychologie en werk ik als docent/trainer.

Miriam

Als kind zong ik de hele dag door en tijdens mijn studie heb ik de draad weer opgepakt met het zingen in een koor. Samen zingen maakt me heel vrolijk! Vooral het improviseren tijdens een circle song vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast werk ik als onderwijskundige in het mbo.

Vera

Al vanaf dat ik klein ben zing ik bij verschillende koren en nu is daar Pulze bij gekomen! Wat ik zo leuk vind aan deze groep is dat ik elke week wordt uitgedaagd en uitgenodigd om mezelf meer te ontwikkelen, om nóg. beter naar de anderen te luisteren, en om ritmisch sterker te worden. Naast mijn werk als logopediste studeer ik ook om docent Nederlandse Gebarentaal te worden. Een druk bestaan dus, maar het zingen bij Pulze geeft me precies een stukje ontspanning (al is het dus heel hard werken).

Maartje

Hoi, ik ben Maartje! Ik hou onwijs van muziek maken en vooral als dit samen is met leuke mensen! Na de opleiding Muziek & Technologie te hebben afgerond studeer ik nu Geneeskunde en om toch zo veel mogelijk met mijn liefde voor muziek bezig te kunnen zijn, ben ik bij Pulze gaan zingen. Het meerstemmig zingen zal mij nooit vervelen, dus ik voel me helemaal op mijn plek bij Pulze!

Esther

Ik studeer Gezondheidswetenschappen aan de VU. Het is alweer 2 jaar geleden dat ik bij Pulze ben komen zingen, wat ik iedere week met plezier doe. Het samen muziek maken geeft mij onwijs veel energie waardoor ik altijd fluitend op de fiets weer naar huis ga.

Rebecca

Jildou

Meerstemmig zingen is iets wat ik van kleins af aan al deed met vriendinnen en familie. Na individuele piano- en zanglessen, ben ik heel blij dat ik een plek heb gevonden waar ik nu elke donderdag onderdeel mag zijn van een groep meiden die prachtig kunnen zingen.

Jip

Ik ben al mijn hele leven dol op zingen. Het geeft mij energie en het is voor mij een uitlaatklep. Zo zong ik graag in het koor van mijn basisschool en middelbare school. Daarnaast heb ik een tijdje musical les gehad, ik hou namelijk ook heel erg van theater en dans. Vorig jaar ben ik afgestudeerd en ik heb sinds kort een nieuwe baan als graphic designer bij een reclamebureau in Amsterdam. Naast een nieuwe baan vond ik dat het ook tijd werd voor een nieuwe hobby. Ik miste het zingen en toen kwam Pulze op mijn pad. Ik kijk ernaar uit om samen muziek te maken én te borrelen 😉

Afke

Ik ben 23 jaar en net afgestudeerd. Ik hou van theater en van lekker koken en eten. Ik zing al meer dan vier jaar bij Pulze, omdat ik heel erg geniet van samen harmonieën in coole arrangementen zingen, en van de gezelligheid natuurlijk!

Janna

Toen ik elf was hoorde ik voor het eerst mensen meerstemmig zingen. Ik vond het magisch! Sindsdien zing ik graag samen met vriendinnen. Zingen bij Pulze geeft mij de gelegenheid de passie voor samenzang te delen met leuke mensen, waar ik veel voldoening uit haal.

Emma-Rose

My name is Emma-Rose and I’m South African. I moved to Amsterdam to pursue my Bachelors at the UvA. In South Africa, I grew up incorporating music in all aspects of my life and I am so excited to continue doing that through singing with Pulze and sharing my love for music with the vocal group. 

Rianne

Zingen bij Pulze is voor mij zowel ontspannend als uitdagend. Naast dat het super gezellig is, is iedereen gemotiveerd om elke keer weer iets moois neer te zetten. De rest van de week houd ik mij bezig met mijn master in Culturele Analyse aan de UvA.

Nena

Vanaf jongs af aan geeft zingen me energie, het is voor mij een manier om me te kunnen uiten. Naast werken wilde ik weer graag bezig zijn met wat me gelukkig maakt: mensen en zingen. Pulze is een perfecte combinatie door te zingen in harmonie met een leuke groep mensen!

Onze dirigent

Mark Hilgenkamp is de dirigent van Pulze.
Hij rondde in 2014 de opleiding Dirigent Licht Vocaal af, waarna hij zich verder heeft gespecialiseerd in het dirigeren van verschillende a-capella vocal groups en popkoren. Inmiddels heeft hij ook de masteropleiding Vocal Leadership aan de Royal Academy of Music in Aalborg voltooid. Mark weet het maximale uit Pulze te halen door zijn ervaring te combineren met de input uit de groep. Hij vindt alle ideeën belangrijk en geeft iedereen de kans om mee te denken in de repertoirekeuze. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van de leden. Dit doet hij aan de hand van de intelligent choir methode. Solmisatie, rythm & groove en circle singing staan hierin centraal. Mark zoekt naar de beste manier om Pulze te kunnen helpen, reflecteert hierop en maakt zelfs arrangementen op maat.