Pulze

De gezamenlijke harmonie en groove vinden, kan volgens Pulze niet zonder vriendschap. Borrels, uitjes en repetitie-weekenden zorgen ervoor dat er oog is voor elkaar zowel binnen als buiten de repetities. Pulze is een echte vereniging, waarin iedereen uitgenodigd wordt te helpen in de muzikale koers en waarin ieders stem telt!

Dirigent

Mark Hilgenkamp is de dirigent van Pulze. Hij rondde in 2014 de opleiding Dirigent Licht Vocaal af. Daarna heeft hij zich verder gespecialiseerd in het dirigeren van a-capella vocalgroups en popkoor. Mark was oprichter en tot 2019 dirigent van SONAR, dirigeerde enkele jaren Popkoor Binnenstebuiten, en op dit moment zingt hij in het door hem opgerichte improvisatie collectief MomentuM.

Mark weet het maximale uit Pulze te halen, door zijn ervaring te combineren met de input uit de groep. Alle ideeen zijn belangrijk en iedereen mag meedenken in de repertoirekeuze. Mark geeft veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van de leden aan de hand van de Intelligent choir methode. Solmisatie, rythm & groove, circle singing staan hierin centraal. Mark is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf te ontwikkelen en volgt daarom nu de Masteropleiding “vocal leadership” aan de Royal Academy of Music in Aalborg (Denemarken). Hij zoekt naar de beste manier om Pulze te kunnen helpen, reflecteert hierop en maakt zelfs arrangementen op maat.

Bestuur


Het bestuur van Pulze zet zich enthousiast in voor het koor. Ze houden zich bezig met het organiseren van concerten en repetitie-weekenden, social media, administratie, het aansturen van commissies en ze werven nieuwe leden. Het bestuur bestaat momenteel uit drie leden:

Hiske – Voorzitter
Afke – Secretaris
Anne – Penningmeester